top of page

Media

Tiedotteet, mediapankki ja kutsu

Tiedote

VENETSIASTA VALSSAAMOON

 

Avajaiset la 14.1. klo 14.00

 

”Taiteen avulla pystymme pysäyttämään hetket ja tekemään niistä ikuisia.”

- Mikko Bossa Venetsiasta Valssaamoon -näyttelyn avajaispuheessa

 

 

Kymmenen nykytaiteilijaa esittelee töitään kuukauden ajan Kaapelitehtaan Valssaamossa. Esillä on eri tekniikoilla toteutettuja maalauksia, lasia ja kiveä.

 

Taiteilijoita yhdistää Lapinlahdessa Venetsia-rakennuksessa toimiva Lapinlahden taidekoulu, jossa osallistujat ovat saaneet opetusta ja tukea taiteilijan polullaan. Nyt matka konkretisoituu yhteisnäyttelyssä Venetsiasta Valssaamoon.

 

Rehtori ja taiteilija Mikko Bossa korosti avajaispuheessaan miten taiteen avulla pystymme näkemään ja kokemaan maailmaa uusilla ja tuoreilla tavoilla. Taiteen avulla voimme vangita hetkiä ja tehdä niistä parhaimmillaan kuolemattomia. Mikko Bossa kehui tekijöitä rohkeudesta, siitä miten he ovat  tehneet löydöksiä ja löytäneet tiensä valmiiden itsenäisten taideteosten näköalapaikoille.

 

Ajankohtainen oli myös filosofi, tietokirjailija Maija-Riitta Ollilan avajaisissa esittämä, tervehdyspuhe ”Tekoäly tehtailee uusia rubenseja ja caravaggioita, mihin tarvitaan ihmistaiteilijoita?”. Hänen uusin kirjansa ”Tulevaisuuden paranneltu ihminen” on ilmestynyt

pari päivää aikaisemmin 11.1.2023.

 

Venetsiasta Valssaamoon on kymmenen taiteilijan töiden kokonaisuus, jossa erilaisten teosten välille syntyy mielenkiintoista ajatuksia herättävää tunnevoimaista vuoropuhelua. Taiteilijat ovat itse paljon paikalla, joten pääset tutustumaan ajatuksiin teosten takana. Näyttely on myyntinäyttely. Sisäänpääsy on ilmainen. Näyttelyn yhteydessä on myös tanssin talon pitämä Viinibaari, Mikko Bossan maalaus workshoppeja ja musiikkiesityksiä.

 

Katso lisää www.venetsiastavalssaamoon.com.

 

Venetsiasta Valssaamoon -näyttely

Kaapelitehtaan Valssaamossa

15.1. – 12.2. 2023

Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki

avoinna joka päivä klo 12-18

Kuvapankki

Kuvia avajaisista

IMG_8222.jpeg
bottom of page